ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Στέγη, Κεραμοσκεπή, τι είναι;

Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι;

Τι είναι η στέγη;
Γενικότερα με τον γενικό τίτλο στέγη δεν εννοούμε μόνο τις φέρουσες κατασκευές των επικλινών στεγάσεων των κτιρίων, αλλά και τις στεγανές επικαλύψεις τους, ως κύριο υλικό συνήθως είναι τα κεραμίδια, άλλα υλικά είναι  πλάκες  μπετού, τα μεταλλικά φύλλα ή ακόμη και άλλα ακόμη υλικά.

Όταν αναφερόμαστε στις στέγες εννοούμε κατασκευές κάλυψης κτιρίου, αυτές κατασκευάζονται από επικλινή επίπεδα έτσι ώστε να είναι δυνατόν η ταχύτερη απομάκρυνση των νερών της βροχής και κυρίως του χιονιού και βέβαια πρέπει να κατασκευάζονται με τρόπο άρτιο έτσι ώστε να περιορίζονται οι κίνδυνοι να περάσει το νερό, ή υγρασία, ο θόρυβος κ.α.

Στην περίπτωση που θα προχωρήσετε σε μια αναπαλαίωση κτιρίου η ακόμη και σε μια γενική ανακαίνιση του σπιτιού σας ενδεχομένως να απαιτηθεί και η αντικατάσταση της παλαιάς στέγης.

Ποιες είναι οι κατηγορίες; στέγες και ονομασίες αυτών.
 Οι στέγες μπορεί να  έχουν ένα ή και περισσότερα επίπεδα προς τις κατακόρυφες παρειές των κτηρίων, να θυμάστε ότι πρέπει να είναι πάντοτε κεκλιμένα. Τα επίπεδα πρέπει να εξέχουν από την εξωτερική κατακόρυφη επιφάνεια των περιμετρικών τοίχων και να σχηματίζουν αυτό που ονομάζουμε κορνίζες, ώστε τα νερά τις βροχής να ρέουν προς το έδαφος και βέβαια μακριά από την τοιχοποιία του κτίσματος. Τα επίπεδα που διαμορφώνουν τη στέγη, διατάσσονται κατά διάφορους τρόπους, κυρίως όμως ανάλογα με τη μορφή της κάτοψης του κτιρίου μας.
Πρόκειται για μια βασική επιλογή που επιδρά άμεσα στη λειτουργική και αισθητική του κτιρίου αλλά και στον προϋπολογισμό του.

Ξύλινη στέγη κεραμοσκεπή
Συνήθως η ξύλινη στέγη χρησιμοποιείται όταν οι ιδιοκτήτες θέλουν να "βγάλουν" σοφίτα ή γενικά συνηθίζεται για μελετητική και κατασκευαστική ευκολία.
Η στέγη του σπιτιού σας είναι ένα βασικό μέρος του σπιτιού σας παρέχουν την προστασία από τη βροχή, το χιόνι, το χιονόνερο, το χαλάζι, και το φως και τη θερμότητα του ήλιου. Κάνετε πλήρως αυτό, η στέγη πρέπει να σφραγιστεί σφιχτά ενάντια στο νερό και τέτοια. Οι στέγες πρέπει να είναι σκληρές και ανθεκτικές, όμως πρέπει να είναι αρκετά ευπροσάρμοστες να χειριστούν όλα τα είδη καιρού και οποιουδήποτε παράγοντα που παρουσιάζονται επάνω από τη θέση του σπιτιού σας. Είναι ιδανικό ότι η στέγη είναι πυρίμαχη. Υπάρχουν πολλά είδη στέγης, που διαφοροποιούν στο σχέδιο, τα υλικά χρησιμοποιούμενα και άλλα. Συνήθως, μια στέγη αποτελείται από το υλικό υλικού κατασκευής σκεπής που χρησιμοποιείται για την κύρια κάλυψη, το πλαίσιο όπου η θέληση είναι συνημμένα, και άλλα πτυχές και συστατικά. Η οικοδόμηση ή η επισκευή μιας στέγης μπορεί να είναι πολύ απλή ή ο πολύ σύνθετος στόχος, αυτό θα εξαρτηθεί από το σχέδιο και το τέρμα της στέγης σας.

Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι; Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι; Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι; Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι;
Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι; Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι; Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι; Στεγη, Κεραμοσκεπη, τι είναι;

Το άρθρο συνεχίζεται Ε Δ Ω.
πηγή: http://www.dimiourgontexnima.gr


Για την ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας
Το Γραφείο Τύπου 
Κορδοπάτης Σπύρος
Σανιδάς Χαράλαμπος
Φούφουλα Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: