ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Πτυχιούχων Μηχανικών Δημοσίου Ν. Βοιωτίας

Αναδημοσιεύουμε την καταγγελία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ.ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ σχετικά με την ρουσφετολογική ρύθμιση που εντάσει τους μη Πτυχιούχους Εργοδηγούς στην κατηγορία Τ.Ε.

Για την ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας
Το Γραφείο Τύπου
Σπύρος Κορδοπάτης
Χαράλαμπος Σανιδάς

 




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ                                                 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 15-03-2012
ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ.ΤΟΜΕΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ
Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣ:
ΤΑΧ Δ/ΝΣΗ: ΦΙΛΩΝΟΣ 16 ως πίνακας αποδεκτών
Τ.Κ. 32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Με οργή και αγανάκτηση οι πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε. δημόσιοι υπάλληλοι, πτυχιούχοι ΤΕΙ και ισοτίμων σχολών, διαπιστώσαμε ότι μετά την ψήφιση του Ν. 4024/2011 « ενιαίο Μισθολόγιο, βαθμολόγιο κλπ»τόσο στις διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης των δημοσίων υπαλλήλων σε κατηγορία ,βαθμό και κλάδο όσο και στις μισθοδοτικές καταστάσεις Μαρτίου 2012 ,η κατηγορία των εργοδηγών με απολυτήριο γυμνασίου μέσης εκπαίδευσης (η ΤΕ (0) εργοδηγών) κατατάσσεται στην κατηγορία Τ.Ε με πτυχίο ΤΕΙ και εξελίσσεται μισθολογικά στη κατηγορία μας λαμβάνοντας τις ίδιες ουσιαστικά αποδοχές με τρία χρόνια διαφορά.
Το γεγονός αυτό πέρα από την υποτίμηση των Πτυχίων μας ως Πτυχιούχων των ΤΕΙ με ( 4)τέσσερα έτη ανώτερων και ανώτατων σπουδών σε σχέση με τις γνωστές μέσες τεχνικές σχολές εργοδηγών ( εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τα μαθήματα ήταν κοινά στις σχολές αυτές με τους αποφοίτους του τριταξίου Γυμνασίου), έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με το άρθρο 77 του ισχύοντα υπαλληλικού κώδικα . ( σχετ.1) και την αριθμ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ30.4/263/οικ.23060/14-11-2005απόφαση ένταξης των υπαλλήλων αυτών της ΔΕ Τεχνικών Εργοδηγών στην κατηγορία ΤΕ Εργοδηγών.
( ΣΧΕΤ.2)
Συγκεκριμμένα:
-Σύμφωνα με τον ισχύοντα υπαλληλικό κώδικα άρθρο 77 αυτού παρ.3. Θέσεις της κατηγορίας Τ. Ε. είναι εκείνες για τις οποίες ως τυπικό προσόν διορισμού ορίζεται το πτυχίο ή το δίπλωμα τμήματος ή σχολής τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή πτυχίο Κ.Α.Τ.Ε.Ε. ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
- Υπενθυμίζουμε ότι τα ΤΕΙ εδώ και δεκαετίες αποτελούν καταξιωμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και παρέχουν ανώτατη εκπαίδευση .
-Οι απόφοιτοι τους που ανήκουν στην κατηγορία Τ.Ε. σύμφωνα με Ν. 3839/29-3-2010 (Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων –κριτήρια ….) επιλέγονται ως προϊστάμενοι Διεύθυνσης , τμήματος ως και οι ανήκοντες στην κατηγορία Π .Ε
-Με το Ν. 3205/23-12-2003» Μισθολογικές ρυθμίσεις υπαλλήλων Δημοσίου Μ.Κ Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. …» με την οποία θεσπίστηκαν τα μισθολογικά κλιμάκια των υπαλλήλων των κατηγοριών Π.Ε. , Τ.Ε., Δ.Ε., και Υ.Ε. , για την κατηγορία Δ.Ε. θεσπίστηκαν και οι υποκατηγορίες α)ΔΕ αποφοίτων τεχνικών σχολών που καταργήθηκαν με το νόμο 576/1977 ( που μετονομάστηκε το 2005 σε ΤΕ εργοδηγών) και β ) ΤΕ ή ΠΕ χωρίς πτυχίο Τ.Ε.Ι. ή Πανεπιστημίου που εξελίσσονται στα Μ.Κ. της Δ.Ε. κατηγορίας με εισαγωγικό το 17ο και καταληκτικό το 1ο. (ΣΧΕΤ 3)
-Με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 16 του Ν. 3345/2005( ΦΕΚ 138/Α΄/ 2005)
« Οικονομικά θέματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων …» η πιο πάνω κατηγορία ΔΕ τεχνικών Εργοδηγών του Ν. 575/1977 εντάχθηκε σε προσωρινό κλάδο ΤΕ Εργοδηγών χωρίς πτυχίο ή δίπλωμα Τ.Ε.Ι. και εξομοιώνεται με την κατηγορία αυτή ΤΕ0. Δηλαδή γίνεται σε προσωποπαγείς θέσεις προσωρινού κλάδου της κατηγορίας Τ.Ε. Εργοδηγών χωρίς πτυχίο ή δίπλωμα Τ.Ε.Ι. όπως προβλέπει ο Ν. 3205/2003 με την οποία έχουν και την ίδια μισθολογική εξέλιξη της κατηγορίας Δ.Ε.
-Με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 3205/2003 οι ΤΕ(0) εργοδηγοί εντάσσονται μισθολογικά στην Δ.Ε. κατηγορία δεδομένου ότι :
1) Σύμφωνα με το Β.Δ. αριθμ. 205/28 Μαρτ./11Απρ1963 (ΦΕΚ Α΄44) παρ. 2. «Αι Δημόσιαι Τεχνικαί Σχoλαί Τεχνικών Βοηθών-Εργοδηγών κατατάσσονται εις την δευτέραν βαθμίδα της Μέσης Εκπαιδεύσεως» και φέρουσι την γενικήν ονομασίαν «Μέσαι Τεχνικαί Σχολαί» ( σχετ 4) και
2)Σύμφωνα με το Β.Δ. αριθμ.754/14/20 Νοεμ. 1970 ( ΦΕΚ Α΄248) ιδρύθηκαν (14) δέκα τέσσερες Μέσες Δημόσιες Τεχνικές Σχολές Εργοδηγών που καταργήθηκαν με τη μεταρρύθμιση του 576/1977 καθιερώνοντας τα Τεχνικά Λύκεια ( σχετ 5) . Οι απόφοιτοι των σχολών αυτών αν και σαφώς Δ.Ε. κατηγορίας με τις διαπιστωτικές πράξεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρανόμως κατατάχθηκαν στην Τ.Ε κατηγορία και εξελίσσονται βαθμολογικά και οικονομικά ως να κατέχουν πτυχίο ΤΕΙ.
-Ο Νόμος 298/17-4-1976 τον οποίο επικαλούνται οι εργοδηγοί αναφέρεται σε σχολές που λειτούργησαν μέχρι να αποφοιτήσουν οι εγγραφέντες το σχολικό έτος 1960 -1961 και μετά καταργήθησαν. (σχετ. 6)
Ο 298/76 αναφέρει ρητά: ζ) Τα πτυχία των πτυχιούχων των δια των άρθρων 32 και 34 του Β.Δ. 671/1961 καταργηθεισών σχολών εργοδηγών είναι κατά πάντα ισότιμα και ισοδύναμα προς τα πτυχία των σχολών του άρθρου 3 του Ν.Δ. 4564/1966, ( σχολών Υπομηχανικών)εφόσον οι πτυχιούχοι είναι κάτοχοι και απολυτηρίου γυμνασίου. ( ( σχετ.6α& 6β)
Προκειμένου δε να αποκτήσουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα έπρεπε να φοιτήσουν σε τμήματα ετήσιας διάρκειας που συστάθηκαν εφάπαξ στα ΚΑΤΕΕ
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται την κατηγορία ΤΕ(0) Εργοδηγών του Ν.3205/2003 με την κατηγορία Εκπαίδευσης (Τ.Ε. Μηχανικών) με πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ , για την ένταξη στην οποία πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 77 του Ν. 3528/2007 όπως αναλυτικά αναφέρονται παραπάνω, Να έχουν δηλαδή πτυχίο ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής.
- Επιπροσθέτως στην αριθμ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ30.4/263/οικ.23060/14-11-2005 Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης των υπαλλήλων ΔΕ τεχνικών –εργοδηγών στην κατηγορία ΤΕ Εργοδηγών αναφέρεται ρητά :
Παρ.5 Οι εντασσόμενοι εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντα του κλάδου των εργοδηγών , δεν εξομοιώνονται με τους πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι. και δεν υπάρχει καμιά τυπική ή ουσιαστική εξομοίωση των πτυχίων τους.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ουδεμία σχέση έχει η κατηγορία ΤΕ Εργοδηγών με την κατηγορία ΤΕ μηχανικών όσον αφορά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και δικαιώματα που απορρέουν από το επίπεδο σπουδών των δύο ξεχωριστών κατηγοριών .
Για τους λόγους αυτούς οι υπάλληλοι της ΤΕ0 ( Εργοδηγών) υπηρετούσαν μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν.4024/2011 στην κατηγορία Δ.Ε. (υποκατηγορία ΤΕ0) στα κλιμάκια αυτής εξελίσσονταν και με το μισθολόγιο της Δ.Ε. κατηγορίας αμείβονταν .

- Με τις διαπιστωτικές πράξεις που εξέδωσε η Δ/νση Διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εξομοιώνει ουσιαστικά την παραπάνω κατηγορία ΤΕ0 (εργοδηγών χωρίς πτυχίο) με τους πτυχιούχους των ΤΕΙ αφού την κατατάσσει στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΤΕ ως ισότιμα των ΤΕΙ και όχι της ΔΕ κατηγορίας όπως εξελίσσονταν μέχρι τώρα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3205/23-12-2003» και την απόφαση ένταξη τους σύμφωνα με το Ν. 3345/2005 στην κατηγορία ΤΕ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ.
- Η παράγραφος 4 του άρθρου 28 του Ν. 4024/2011 (σχετ.7) που έκανε χρήση η Δ/νση Διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναφέρεται σε κατάταξη υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών προσόντων που κατείχαν κατά την έναρξη ισχύος του Νόμου σε εφαρμογή του άρθρου 77 παρ. 2. του ισχύοντος υπαλληλικού κώδικα που ορίζει ότι « Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων κλάδων τεχνικών κατηγορίας ΔΕ ….επιτρέπεται ο διορισμός με τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου
( 1.Θέσεις Υ.Ε.) και τριετή τουλάχιστον αντίστοιχη εμπειρία( σχετ.1)και όχι της κατηγορίας Τ.Ε. για την οποία σύμφωνα με το ίδιο άρθρο ως τυπικό προσόν διορισμού ορίζεται το πτυχίο ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής.
-Δεν είναι δυνατόν η επίσημη Ελληνική πολιτεία να μιλάει για αξιοκρατία και στην πράξη να εφαρμόζει πλήρη αναξιοκρατία , προκαλώντας υποτίμηση τυπική και ουσιαστική των πτυχιούχων ΤΕΙ ανωτάτων σχολών και εξομοίωση τους με τις μέσες τεχνικές σχολές
- Δεν είναι δυνατόν να έχεις ξοδέψει χρήμα ,χρόνο και φαιά ουσία για να παίρνεις στο Ελληνικό Δημόσιο το 2012 τα ίδια χρήματα με συναδέλφους που τα επαγγελματικά και τεχνικά προσόντα τους δεν έχουν καμία σχέση, αφού το επίπεδο σπουδών τους δεν έχει καμία σχέση.
_ Δεν είναι δυνατόν υπάλληλοι που επί τριάντα και πλέον έτη ανήκαν σε συγκεκριμένη κατηγορία Δ.Ε ( υποκατηγορία ΤΕ0)ξαφνικά χωρίς την απόκτηση πρόσθετων επαγγελματικών και τεχνικών προσόντων να κατατάσσονται σε ανώτερη κατηγορία υποβαθμίζοντας έτσι τους ανήκοντες αξιοκρατικά σε αυτήν.
- Είναι δυνατόν οι υπάλληλοι ΤΕ0 και ΠΕ0 χωρίς πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου να εξελίσσονται και να αμείβονται σαν Πτυχιούχοι ;Σε ποιά άλλη χώρα συμβαίνει αυτό;
- Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κλάδου μας.
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για άμεση αποκατάσταση της αδικίας που έγινε σε βάρος του κλάδου μας με σαφή τυπική και οικονομική διάκριση των δύο κατηγοριών ΤΕ Μηχανικών και ΤΕ Εργοδηγών της ΔΕ κατηγορίας όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ:
( όλα τα αναφερόμενα στο κείμενο
έγγραφα)
ΛΙΒΑΔΕΙΑ 15- 3-2012 
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ















ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:



  1. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τμήμα Υπαλληλικής σχέσης &σταδιοδρομίας

Βας. Σοφίας 15, Τ.Κ. 10674 ΑΘΗΝΑ



  1. Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής

Γενικό Λογιστήριο του κράτους

Γενική Δ/νση Μισθών και Συντάξεων

Κάνιγγος 29, Τ.Κ. 10110 ΑΘΗΝΑ



3) Υπουργείο Παιδείας

Δ/νση Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180 ΜΑΡΟΥΣΙ



4) κ. Πρόεδρο ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



5) Κ. Κακλαμάνη Απόστολο

Πρώην πρόεδρο της βουλής.



  1. Πολιτικά Κόμματα

( παρακαλούμενα να μας γνωρίσουν κατά την ψήφιση

Του Ν. 4024/11 σε ποια κατηγορία κατέταξαν τους

ΤΕ0 και ΠΕ0 χωρίς πτυχίο )




Δεν υπάρχουν σχόλια: